Mainos

Liian suuri tilannenopeus syynä Kuopion onnettomuuteen

Eilisen Kuopiossa sattuneen ketjukolarin poliisitutkinta on käynnissä. Tähän mennessä onnettomuuden perimmäiset syyt ovat surkeissa keliolosuhteissa ja kuljettajien liian lyhyessä turvavälissä.

Tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Heikki Mansikka-ahon mukaan tutkinnan alla on nyt se, mikä aiheutti liikennepysähtymisen ja lukuisat peräänajot.

— Kuvausmateriaalin perusteella on havaittavissa, että kuljettajilla oli liian kova tilannenopeus ja liian pieni turvaväli, Mansikka-aho sanoo.

Onnettomuusalueella on muuttuvat nopeusrajoitukset. Tapaturmahetkellä rajoituksena oli 80 kilometriä tunnissa. Mansikka-ahon mukaan turvallinen nopeus olisi ollut korkeintaan 40 kilometriä tunnissa.

— Näkyvyys oli minimaalisen pieni, Mansikka-aho toteaa.

Kevätliukkaat todella petollisia

Mansikka-aho muistuttaa, että kevään liukkaat ovat talvioloja petollisempia. Sääolosuhteet voivat muuttua puolessakin tunnissa tilanteesta toiseen. Turvaväli on pidettävä pidempänä kuin talven vakaammilla säillä.

— On noudatettava erityistä varovaisuutta. Vaikka ihmiset sen tietävätkin, se tuntuu usein unohtuvan, Mansikka-aho sanoo.

Ensio Itkonen sen joskus sanoi hyvin, kun edellä menevän auton perän kohdalla aloitat sanan TUR-VAL-LI-SUUS-VÄ-LI, saat olla sanan lopussa samassa kohdassa, Mansikka-aho muistuttaa.

Aiheesta lisää:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.