Mainos

Liian alistuva musliminainen ei saa Ranskan kansalaisuutta

Ranska on evännyt maan kansalaisuuden musliminaiselta, jonka uskonnollisten katsomusten arvioitiin poikkeavan liiaksi ranskalaisista arvoista.

Ranskan valtionneuvosto, maan korkein hallinto-oikeus, viittasi tämän päiväisessä päätöksessään siihen, että nainen noudattaa uskonnollista äärisuuntaa, joka ei hyväksy sukupuolten tasa-arvoisuutta.

Nainen tuli Ranskaan vuonna 2000, hän on naimissa Ranskan kansalaisen kanssa ja puhuu hyvää ranskaa. Pariskunnalla on kolme Ranskassa syntynyttä lasta.

Nainen käyttää mustaa burkaa, joka peittää hänen koko vartalonsa. Vain silmien edessä on kapea harsokaistale. Ranskalaisten lehtien mukaan nainen elää täysin alistuneena miehelleen ja miessukulaisilleen.

Le Monde -lehden haastattelema oikeustieteen professori Daniele Lochak sanoi pitävänsä merkillisenä, että alistumista miesten tahtoon pidetään kansalaisuuden esteenä.

- Looginen loppupäätelmä olisi, että myöskään miestensä pahoinpitelemät vaimot eivät ole Ranskan kansalaisuuden arvoisia, professori huomautti.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.