Mainos

"Lihaa, kalaa ja makkaraa...ja pullaa" – Ruokakaupoista kannetaan juhannuspöytiin perinteisiä herkkuja

1:34

Kaupoista kerrotaan, että suomalaiset ovat varautuneet tänä vuonna juhannukseen erityisesti grilliherkuilla. Makkara ja erilaiset lihat ovat edelleen suosittuja, mutta myös grillattavien kasvisruokien menekki on kasvussa.

Keskon päivittäistavarakaupan tuoretuotteiden ostojohtaja Jyrki Karlsson kertoo, että juhannusviikon suotuisat säät ovat saaneet ihmiset tarttumaan kaupoissa erityisesti grillattaviin ruokiin.

– Viime vuonna juhannus oli äärimmäisen huono, ehkä huonoin moneen vuoteen. Lihan myynti ei laskenut, mutta se siirtyi tällaiseen perinteiseen sisällä tehtävään ruoanlaittoon. Kun nyt olen nähnyt alustavia juhannusmyyntejä, niin näyttäisi, että nyt myydään enemmän grillissä laitettavia tuotteita.

Kun puhutaan grillaamisesta, suomalaiset luottavat perinteiseen. Makkarat ja erilaiset lihat käyvät kaupaksi vuodesta toiseen.

– Makkarat ja muut tavallisesti grillattavat tuotteet eivät häviä minnekään. Niiden myynti on hyvin stabiilia. Se mitä sinne tulee lisää, on erilaiset grillattavat tuotteet. Rasvaisemmat lihat ovat tänä vuonna kovassa nousussa.

Helsingin Kannelmäen Prisman johtaja Ilkka Riiali vahvistaa Karlssonin väitteet. Myös Riialin mukaan perinteisten makkaroiden rinnalle valitaan yhä enenevissä määrin erikoisempia lihoja.

– Sää näyttää puoltavan grillaamista, joten entistä vahvemmin grilliherkut käyvät kaupaksi. Raakamakkara on hyvä esimerkki grillimakkaroista. Myös porsaan ribsit menevät todella hyvin kaupaksi, kuten myös amerikkalaistyyliset grillilihat, t-luupihvit ja tomahawkit.

Lihojen lisäksi tänä juhannuksena grillataan myös aiempaa enemmän juustoja ja kasviksia.

– Kasvisruokailu on trendinä aika voimakas. On nyhtökauraa ja muuta vastaavaa. Se on tullut myös grillauspuolelle. Grillataan esimerkiksi paljon ananasta ja maissia, Karlsson kertoo.

– Grillattavat juustot kasvattavat suosiotaan joka vuosi. Lisäksi menee paljon grillipaprikoita, herkkusieniä, maissia ja ananasta, Riiali luettelee.

MTV Uutisten tavoittamat suomalaiset luottavat perinteisiin juhannusherkkuihin. Katso yltä, mitä pöytiin katetaan tänä vuonna.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.