Mainos

Liha- ja maitoyrityksistä tehdyt selvitykset lähtivät Moskovaan

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira on lähettänyt maito- ja lihayritysten tarkastuksista yhteenvedon Moskovaan.

Selvityksen avulla Evira yrittää perua väliaikaisia vientirajoituksia, jotka koskisivat 14 suomalaista maito- ja liha-alan laitosta perjantaista lähtien. Venäläisviranomainen havaitsi laitoksissa puutteita tarkastuskäynnillään toukokuussa.

- Moskovaan lähti erittäin hieno yhteenveto siitä, mitä toimenpiteitä on tehty. Evira on omalta osaltaan käynyt läpi kyseiset laitokset ja tehnyt niistä tarkastusraportit, sanoo Eviran pääjohtaja Jaana Husu-Kallio.

Husu-Kallion mukaan viranomaisten tavoitteena on nyt löytää yhteisymmärrys tietyistä lainsäädännöllisissä kysymyksissä.

- Kaikkein suurin kysymys liittyy maidonkeräilyyn, missä meidän järjestelmämme poikkeaa Venäjän lainsäädännön vaatimuksista. Meidän pitää nyt löytää Venäjän kanssa yhteisymmärrys siitä, että lopputulos on täysin sama. Kyse ei ole siitä, etteivätkö maito ja maitotuotteet olisi turvallisia, vaan lainsäädäntö on erilainen ja samaan lopputulokseen päästään eri teitä.

Venäjän presidentti Dmitri Medvedev ja tasavallan presidentti Tarja Halonen vakuuttivat tänään Kultarannassa, että maiden välinen liha- ja maitokiista saadaan ratkaistua kahdessa viikossa.

- On todella kunnia, että valtion ylin johto on näissä asioissa aktiivisesti mukana. Mielestäni tästä on virkamiesten hyvä jatkaa, Husu-Kallio kiittelee.

Venäläisten ja suomalaisten viranomaisten neuvottelut jatkuvat ensi viikolla Helsingissä.

(MTV3)

Katso Anne Forssènin juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.