Mainos

Ligno Tech Finland lopettaa Tampereella

Kemihierretehtaan lopettaminen Tampereen Lielahdessa johtaa toisenkin puunjalostustehtaan sulkemiseen. M-realin kemihierretehtaan naapurissa sijaitsevan Ligno Tech Finland Oy:n ligniinitehtaan toiminta päättyy kesällä samaan aikaan kemihierretehtaan kanssa.

Norjalaiseen Orkla ASA -konserniin kuuluvan ligniinitehtaan palveluksessa on 35 henkilöä. Yt-neuvottelut tehtaan lopettamisesta alkavat ensi viikolla, kertoo Ligno Tech Finlandin toimitusjohtaja Leo Sutela.

Ligniinitehtaalla ja kemihierretehtaalla on ollut yhteisiä toimintoja. Ligniinitehdas on saanut muun muassa höyryn M-realin tehtaalta. Nykyisessä suhdannetilanteessa ligniinitehtaalle ei kannata rakentaa uusia yksiköitä. Tehtaan kannattavuus on heikentynyt, koska myyntivaluutan, Yhdysvaltain dollarin, arvo on laskenut ja raaka-aineiden hinnat ovat nousseet.

Ligno Tech Finland valmistaa tuotteita lähinnä öljynporausteollisuudelle. Tuotteiden pääraaka-aine on sulfiittiselluloosaprosessissa syntyvä nestemäinen lignosulfonaatti. Sulfiittiliemi on viime vuosina tuotu Tampereelle pääasiassa Venäjältä. Ruotsistakin raaka-ainetta on tuotu jonkin verran.

Kemihierretehdas ja ligniinitehdas ovat Lielahdessa aikoinaan toimineen sulfiittisellutehtaan perillisiä. 1900-luvun alussa perustettu sulfiittisellutehdas lopetti toimintansa 1980-luvun puolivälissä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.