Mainos

Liettuassa opastetaan Venäjän varalta – "Näin valmistaudut invaasioon"

Liettuassa on julkaistu kirja, jonka avulla kansalaiset pystyvät toimimaan ääritilanteissa. Asiasta kertoo Newsweek-lehti.

Baltialaisen uutistoimisto Delfin mukaan tiistaina julkistetun kirjan nimi on ”Miten toimia ääri- tai sotatilanteissa”. Sen mukaan kirjan yllykkeenä on ollut uhka Venäjän invaasiosta. Liettuan puolustusministeri Juozas Olekasin puhui tilaisuudessa, jossa puolustusministeriön ja maan palolaitoksen yhteinen projekti sai lähtölaukauksensa.

Projektin tarkoituksena on kouluttaa paikallista väestöä toimimaan oikein hätätilanteissa ja sodanaikaisissa tapahtumissa. Tämä on ministerin mukaan entistä tärkeämpää nyt, kun Venäjän aggressiivisuus naapureitaan kohtaan - erityisesti Ukrainassa - on kasvanut.  

Olekasin mukaan noin 100-sivuinen kirja tulee neuvomaan liettualaisia toimimaan sotatilanteissa kansalaisaktiivina, mutta toimimaan myös taistelutilanteissa. Lisäksi kirjassa annetaan neuvoja evakuoimiseen ja luonnonkatastrofeihin.

Kirjoja on ministerin mukaan pian saatavilla julkisissa kirjastoissa, peruskouluissa ja muissa paikoissa. Olekasin mukaan kirjan sähköinen versio julkaistaan ensi viikolla.

Liettualla, Latvialla ja Virolla on kullakin suuri venäjänkielinen vähemmistö. Kaikki maat ovat Newsweekin mukaan joutuneet viime kuukausien aikana ilmatilaloukkausten kohteiksi Venäjän taholta. Liettuan presidentti on myös kritisoinut viime aikoina Venäjää useamman kerran julkisesti. Liettuassa venäjänkielisten osuus liettualaisista on noin kuusi prosenttia. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja