Mainos

Liettuan ulkomaankauppa ahdingossa

Liettuan ulkomaankauppa on nopeasti kutistumassa. Tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä maan vienti väheni yli neljänneksen viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Myös tuonti supistui selvästi.

Maan tullitilastojen mukaan vientiluvut olivat 26,4 prosenttia viimevuotista pienemmät. Tuontipuolella vähennys oli 24,1 prosenttia. Rajusta laskusta huolimatta näyttävät ennusteet lupaavilta, sillä maaliskuussa luvut olivat kääntymässä nousuun. Maan tilastokeskuksen mukaan maaliskuun vienti kasvoi helmikuuhun verrattuna runsaat 19 prosenttia ja tuonti 22 prosenttia.

Maan suurin kauppakumppani on Saksa, jonka osuus viennistä on 16,6 prosenttia ja tuonnista 17,4 prosenttia.

Yli puolet Liettuan viennistä ja lähes puolet tuonnista menee Euroopan unioniin. Entisten neuvostovaltioiden osuus viennistä oli 19,1 prosenttia ja tuonnista 23,9 prosenttia. Vienti entisiin neuvostovaltoihin on alkuvuodesta pudonnut peräti 66,1 prosenttia. Sen sijaan vienti EU-maihin kasvoi seitsemän prosenttia.

Liettuan ulkomaankauppa oli vuoden alkupuolella selvästi alijäämäistä, sillä vienti oli vain 2,8 miljardia litiä eli noin 4,1 miljardia markkaa ja tuonti 15,5 miljardia litiä eli 6,2 miljardia markkaa.
(STT-Elta)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.