Mainos

Liettuan presidentti eropaineiden alla

Liettuan presidenttiä Rolandas Paksasia vaaditaan eroamaan. Paksasin nimi on liitetty maata ravistelleesseen korruptioskandaaliin.

Liettuan presidentti on yhä suurempien eropaineiden alla. Liettuan pääministeri ehdotti illalla korruptioskandaalissa ryvettynyttä presidentti Rolandas Paksasia eroamaan.

Liettuan parlamentin selvityskomitea totesi aikaisemmin päivällä presidentti Paksasin sekaantuneen korruptioskandaaliin. Komitean johtaja vaatii presidentin eroa.
- Presidentin asema on vaarassa, koska hänen kansliansa on liitetty korruptiojutun yhteydessä mafiaan. Tämä luo uhan valtion turvallisuudelle, totesi korruptiovyyhtiä tutkineen komitean johtaja Aloyazas Sakalas.

Parlamentin asettama komitea on saanut skandaalia käsittelevän tutkimuksensa valmiiksi. Raporttia käsitellään parlamentissa huomenna. Sakalasin mukaan näyttö on niin vahvaa, että Paksasia uhkaa virkasyyte.

- Me löysimme useita tapauksia, joissa tietoa on vuodettu presidentin kansliasta ja yhden tapauksen, jossa vuotaja on itse presidentti Paksas, Sakalas huomautti.

Sakalasin mukaan Paksasin on aika ottaa vastuu skandaalista ja erota. Paksas itse kieltää syyllistyneensä virkavirheeseen. Hän on kieltäytynyt toistuvasti eroamasta.

Korruptiokohu likaa Liettuan kansainvälistä mainetta vain kuukausia ennen kuin maan on määrä liittyä EU:hun ja sotilasliitto Natoon.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.