Mainos

Liettualaisryövärit työllistävät poliisia

Suomen ja Liettuan poliisit yrittävät yhdessä saada kuriin liettualaisrikollisten toimia Suomessa. Vuoden aikana Venäjän ja Viron mafiat ovatkin saaneet liettualaisjoukosta haastajan. Jengin jäljilitä on paljastunut eri puolilta Suomea lähinnä automurtoja ja varkauksia.

Liettualaisrikolliset työllistävät poiisia


Kaksikymppiset, usein turisteina esiintyvät miehet kulkevat kahden-kolmen hengen ryhmissä. Noin viikon kestävä matka taittuu ja yösija löytyy Liettuan rekisterissä olevasta autosta. Murtokohteina ovat etupäässä hiljaisilla pysäköintialueilla tai sivukaduilla olevat autot, mutta myös liiketilat ja yksityiskodit.

Poliisi uskoo liettualaisten vieneen tavaraa miljoonien markkojen edestä. Pelkästään Helsingissä takavarikoissa on saatu takaisin satojen tuhansien markkojen arvoista omaisuutta. Varastettua tavaraa on löytynyt kätkettynä niin auton ovien rakenteista kuin istuinten selkämyksiin piilotettuna. Osa tavaroista on lähtenyt postipakettina Suomesta Liettuaan.

Rikollisia on jäänyt kiinni kymmenittäin. Liigaa yritetään panna jatkossa kuriin kansainvälisellä yhteistyöllä, sillä samat jengit toimivat myös Ruotsissa ja Norjassa.
(MTV3)
Kitta Kohonen kertoo lisää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.