Mainos

Liettualaiskaksikko murtautui satoihin autoihin

Liettualaismiehiä epäillään muun muassa autoradioiden ja navigaattoreiden varkauksista.

Poliisi on paljastanut laajan automurtosarjan, jossa varkaat tyhjensivät lähes kaksisataa autoa kuukauden aikana Etelä-, Länsi- ja Itä-Suomen alueilla. Poliisi epäilee teoista kahta liettualaismiestä, jotka odottavat nyt oikeudenkäyntiä Vantaan vankilassa. Murrot tapahtuivat keväällä.

Raaseporin poliisin mukaan liettualaiskaksikko oli maahantulostaan lähtien ollut "täystyöllistetty" joka yö puuhastellessaan automurtoja useilla paikkakunnilla. Miehiä epäillään törkeästä varkaudesta.

- Tämä on ollut täysin ammattimaista toimintaa. Murtoja tehneet miehet ovat vain renkejä, ja kotimaassa on kummisetä odottamassa saalista. Tässä hommassa ei tunneta työaikalainsäädäntöä ja tulosvastuu on kova, komisario Yrjö Jansson Raaseporin poliisista sanoo.

Liettualaismiehet tulivat Suomeen huhtikuun lopussa omien sanojensa mukaan kalastamaan. Poliisin epäilykset heräsivät, kun kaksikon oli nähty liikkuvan Raaseporin alueella lähellä murtopaikkoja.

Kalamiehet jäivät etsintäkuulutuksen perusteella kiinni Kotkassa toukokuun lopulla. Heidän autostaan löytyi pintapuolisessa tarkastuksessa Jämsästä ja Raaseporista varastettua tavaraa. Tarkemmassa rajavartioston laitteilla tehdyssä tutkimuksessa autosta löytyi runkoon rakennettu kätkö, jonne oli piilotettu 21 varastettua soitinta ja muutama navigaattori.

Autoradioiden ja navigaattoreiden lisäksi autoista varastettiin myös muuta irtainta omaisuutta.

Anastetusta omaisuudesta on saatu takaisin vain noin 10 prosenttia. Murtovarkaussarja on siirtynyt poliisilta syyteharkintaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.