Liettualaisen rajakaupungin verilöylystä epäilty jäi kiinni

Seitsemän rajavartijaa ja tullin työntekijää sai surmansa liettualaisessa Medininkain rajakaupungissa 17 vuotta sitten tapahtuneessa verilöylyssä.

Latviassa on pidätetty Neuvostoliiton erikoisjoukoissa palvellut mies epäiltynä verilöylystä, joka tapahtui naapurimaa Liettuassa 17 vuotta sitten.

Liettualainen Medininkain rajakaupunki joutui aseellisen hyökkäyksen kohteeksi kesällä 1991. Yhteensä seitsemän rajavartijaa ja tullin työntekijää sai surmansa.

Iskun tekijöiksi epäiltiin silloisen Neuvostoliiton sisäministeriön erikoisjoukkoja eli omoneja.

Nyt napattu 40-vuotias mies kuuluu Liettuan poliisin etsityimpien joukkoon. Hänen lisäkseen etsintäkuulutettuina iskusta on kolme muutakin Omoniin kuulunutta miestä.

Epäiltyjen saamista oikeuden eteen on pidetty tähän mennessä liki mahdottomana, sillä iskun tekijöiden ja todistajien uskottiin olevan Venäjällä.

Medininkain verityö liittyi Neuvostoliiton hajoamiseen: Liettua oli julistautunut itsenäiseksi vuotta aiemmin. Neuvostojohto piti sen raja-asemia laittomina, ja niihin kohdistui useita Omonin hyökkäyksiä. Medininkain tapaus oli välikohtauksista raain.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat