Mainos

Liettualainen murtoliiga tehtaili asuntomurtoja – yksi tuomittiin ehdolliseen

Oulun käräjäoikeus on tänään tuominnut liettualaisen miehen kahdeksasta törkeästä varkaudesta, kahdesta törkeän varkauden yrityksestä ja kotirauhan rikkomisesta vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Vuonna 1992 syntynyt mies saatiin kiinni kansainvälisen poliisiyhteistyön seurauksena Ruotsista. Hän tunnusti käräjäoikeudessa pääosin asuntomurrot ja tekotavat.

Tuomion saanut mies saapui Suomeen kahden muun henkilön kanssa Ruotsin Haaparannasta viime vuoden elokuussa. Miehen mukaan he vuokrasivat Liettuasta auton ja murtovälineet ja lähtivät Suomeen tarkoituksenaan tehtailla asuntomurtoja.

Yhden päivän aikana miehet tehtailivat kahdeksan törkeää varkautta, kaksi törkeää varkauden yritystä ja kotirauhan rikkomisia li-iin, Kiimingin, Tyrnävän, Kalajoen ja Kokkolan alueilla.

Saalista miehet saivat tuhansien eurojen arvosta. Kaava ryöstöissä oli aina sama. Kolmikko soitti asunnon ovikelloa, ja jos kukaan ei avannut ovea, miehet tunkeutuivat asuntoon.

Suurin osa saaliista saatiin takaisin, kun poliisi nappasi koplan rysän päältä kiinni. Kuulustelujen jälkeen kolmikko päästettiin vapaaksi, minkä jälkeen he pakenivat Suomesta.

Norjan oikeuslaitoksen pyynnöstä mies pysyy vangittuna, koska hänet halutaan oikeuteen Norjassa. Lisäksi Ruotsi on esittänyt pyynnön saada kuulla miestä Ruotsissa, jossa häntä epäillään asuntomurroista.

Juttua korjattu. Rikosnimikkeenä ei ollut törkeä ryöstö kuten aiemmin kerrottiin, vaan törkeä varkaus.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.