Mainos

Liettua ja Venäjä sopuun Kaliningradin liikenteestä

Liettua ja Venäjä ovat päässeet sopimukseen Venäjän ja Kaliningradin välisen henkilöliikenteen yksityiskohdista, kertoi Liettuan ulkoministeri Antanas Valionis tänään.

Ensi vuonna EU:hun liittyvän Liettuan ja Venäjän väliset neuvottelut koskivat niin sanottujen kauttakulkua helpottavien asiakirjojen (FTD) ehtoja. Nyt solmitun sopimuksen mukaan viranomaisille annetaan 24 tuntia aikaa asiakirjan myöntämiseen Liettuan toivoman 48 tunnin asemesta. Kauttakulkijoiden on lisäksi täytettävä 72-kohtainen kysymyslomake.

Kauttakulkuliikenteen järjestäminen on vaatinut pitkiä neuvotteluja Liettuan, Venäjän ja EU:n kesken. EU-maissa Venäjän kansalaisilta on vaadittu viisumia, mikä Venäjän mielestä olisi hankaloittanut kohtuuttomasti maan sisäistä liikennettä. Liettua on ilmoittanut lopettavansa viisumittoman liikenteen heinäkuun alussa.

Venäjän toisessa maailmansodassa saksalaisilta valtaama Kaliningradin alue jää kokonaan EU-maiden saartamaksi, kun Puola ja Liettua liittyvät EU:hun 1. toukokuuta 2004.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.