Mainos

Liettua ei halua sulkea Ignalinaa

Liettua ei halua myöntyä lännen vaatimuksiin Ignalinan ydinvoimalan pikaisesta sulkemisesta. Liettuan mielestä Ignalinan sulkemista ei pitäisi myöskään kytkeä neuvotteluihin Liettuan liittymisestä Euroopan unioniin.

Liettuan ulkoministeri Algirdas Saudargas ilmoitti Liettuan kannan Tukholmassa, missä hän osallistui Baltian turvallisuutta käsittelevään konferenssiin. Liettua ei kuulu, toisin kuin Viro, siihen kuuden maan ryhmään, jonka kanssa EU neuvottelee jäsenyydestä. EU on pitänyt Ignalinan sulkemista ehtona Liettuan jäsenyydelle EU:ssa.

Lännessä on vaadittu Ignalinan sulkemista sen ympäristövaarallisuuden vuoksi. Ignalinan kaksi reaktoria ovat samantyyppisiä kuin Tshernobylin voimalan reaktorit. Vaikka Liettua ei ole sitoutunut Ignalinan sulkemiseen mihinkään tiettyyn määräaikaan mennessä, on Liettua luvannut lopettaa voimalan käytön kun nykyisten reaktorien käyttöikä päättyy. Tämä tapahtuu vuoden 2010 tienoilla. Eräät liettualaiset asiantuntijat uskovat kuitenkin, että käyttöikä voi olla huomattavasti pitempikin. Liettua saa 80 prosenttia sähköstään Ignalinan voimalasta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.