Mainos

Lietolaiset kanalayrittäjät syytteeseen eläinsuojelurikoksesta

Lietolaisen kanalan pitäjät asetetaan syytteeseen eläinsuojelurikoksesta. Suurkanalasta löytyi elokuussa tuhansia huonon hoidon vuoksi kuolleita kanoja.

Lietolaisessa suurkanalassa elokuussa paljastuneet tapahtumat johtavat syytteisiin. Kaarinan kihlakunnansyyttäjä Jouko Saario nostaa syytteet eläinsuojelurikoksesta kahta kanalassa munantuottajina toiminutta yrittäjää vastaan. Jutun syyteharkinta valmistui tänään.

Saario sanoo, että hän on päätynyt syyttämään yhtä miestä ja yhtä naista 1.1.-16.8.2003 tapahtuneesta eläinsuojelurikkomuksesta. Syyttäjän mukaan kanojen hyvä hoito, niiden elinympäristön siisteys ja terveellisyys tai niistä huolehtiminen on laiminlyöty tavalla, mikä todennäköisesti täyttää eläinsuojelurikoksen tunnusmerkit.
Juttu tullee vielä tämän vuoden aikana oikeuskäsittelyyn Turunseudun käräjäoikeudessa.

Lietolaisessa 20 000 kanan suurkanalassa paljastui elokuussa epäilty eläinsuojelurikos, kun poliisi ja päivystävä eläinlääkäri löysivät kanalasta tuhansia kuolleita kanoja, joita vielä elossa olevat söivät. Kanalaa ei saatu määräysten mukaiseen kuntoon eläinsuojeluvianomaisten antamassa viikon pituisessa ajassa, ja kanalassa vielä hengissä olleet 10 000 kanaa määrättiin heti lopetettaviksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.