Lieksan karkkivarasliiga kiinni - katso kuvat

Lieksan karkkivarkaat iskivät uudelleen kahteen eri kohteeseen perjantain ja lauantain välisenä yönä. Murtovarkaudet saivat nolon lopun, kun poliisi pääsi varkaiden jäljille 22-vuotiaan päätekijän jätettyä matkapuhelimensa rikospaikalle.

Ensimmäinen murto tehtiin pari viikkoa sitten kolmena eri iltana sekatavarakaupan varastoon. Murtopojat olivat olleet leikkimässä varaston katolla, jolloin he havaitsivat kattoikkunan olevan helposti murrettavissa ja tunkeutuivat sisälle varastoon.

Varastosta anastettiin useita muovikuula-aseita, autokaiuttimia ja suklaamunia, joista osa oli nautittu jo murtopaikalla. Anastettu omaisuus on saatu pääosin takavarikoitua epäiltyjen hallusta.

Varkaat yrittivät päästä katon kautta samalla tekotavalla myös Lieksan linja-autoasemalle, jossa on mm. makeisia myyvä kahvio. Perjantain ja lauantain välisenä yönä tapahtunut linja-autoaseman murtovarkaus jäi yritykseksi, koska tekijät eivät saaneet kattoikkunaa avattua.

Kioskimurron makeissaalis hylättiin jokeen

Murtovarkaat iskivät myöhemmin samana yönä Lieksan Rauhalassa sijaitsevaan grilliin. He väänsivät ikkunoiden suojana olleet kalterit ja rikkoivat ikkunan. Päätekijä meni kioskin sisälle ja anasti sieltä makeisia. Teko keskeytyi, kun kioskin murtohälytin laukesi. Varkaat säikähtivät ja lähtivät karkuun. He hylkäsivät makeissaaliinsa Mähkönjokeen. Osa karamelleista ehdittiin kuitenkin syödä pakomatkan aikana.

Poliisi pääsi kaverusten jäljille, kun päätekijän matkapuhelin jäi kioskin rikotun ikkunan viereen.

Murroista epäillään poikaporukkaa, johon kuuluu kuusi 14 - 17-vuotiasta lasta ja 22-vuotias päätekijä. Kaikki lapset eivät olleet paikalla jokaisessa murrossa. Viikonlopun aikana kuulusteltiin viittä epäiltyä, jotka ovat myöntäneet syyllistyneensä varkauksiin. Kahta epäiltyä ei vielä ole ehditty kuulustella. Pidätettynä oleva päätekijä lasketaan vapaaksi tänään jatkokuulustelujen jälkeen.

Liitteenä on kuvia kioskin murtopaikalta. Ikkunan suojakehikko väännettiin auki ja ikkuna rikottiin. Päätekijän matkapuhelin jäi rikotun ikkunan edustalle lasinsirpaleiden viereen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat