Mainos

Liègen tappaja oli asehullu taparikollinen - teki itsemurhan

Belgian joukkosurmaaja teki itsemurhan, kertoo syyttäjä. Mies ampui itseään päähän surmatyön jälkeen.

Belgian joukkosurmaaja oli taparikollinen, jolla oli pitkä rikosrekisteri, kertoo maan media. Viranomaislähteiden mukaan miehen tilillä oli liki 20 rikosta: lähinnä huume- ja aserötöksiä sekä varastetun tavaran kätkemistä. Ampujan edellinen vankilatuomio päättyi runsas vuosi sitten. Tappaja oli saanut viiden vuoden rangaistuksen, mutta oli vankilassa vain kaksi vuotta.

Liegessä pidetään tänään puolilta päivin minuutin hiljainen hetki eilisen surmatyön uhrien muistoksi.

33-vuotiaan joukkosurmaajan viimeisin tuomio tuli juuri aseiden laittomasta hallussapidosta ja huumerikoksista. Poliisi löysi tuolloin miehen asunnosta kymmenen asetta ja liki 10000 aseen osaa. Median mukaan mies oli asehullu, joka osasi koota ja purkaa lähes minkä tahansa tuliaseen.

Belgian sisäministeriö, suojelupoliisi ja vankilaviranomaiset olivat kaikki tietoisia miehen toimista. Ne eivät kuitenkaan tehneet mitään, koska mikään ei viitannut siihen, että mies olisi häiriintynyt, kertoivat viranomaislähteet uutistoimisto AFP:lle.

Kranaateilla ja rynnäkkökiväärillä aseistautunut mies tappoi eilen Liegessä ainakin neljä ihmistä ja kuoli myös itse. Tiedot uhriluvusta kuitenkin vaihtelevat. Myös miehen kuolinsyy on vielä epävarma: toisten silminnäkijöiden mukaan hän ampui itsensä pistoolilla, kun taas joidenkin lähteiden mukaan mies kuoli, kun yksi hänen kranaateistaan räjähti käsiin.

(MTV3 - STT - AFP)

Katso Belgian pääministeri Elio Di Rupon kommentit:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.