Mainos

Liedon ryöstökoplasta kaksi karkuteillä

Kaksi arvokuljetusryöstöä yrittäneistä miehistä 43-vuotias Johan Anthony Batalla ja 36-vuotias Mikael Björn Malmberg onnistuivat pakenemaan eilen Liedossa. Osa yhdestätoista kiinniotetuista epäillyistä on aikaisemmin syyllistynyt törkeisiin ryöstöihin Ruotsissa.

Poliisi onnistui estämään arvokuljetusryöstön Liedossa myöhään eilen illalla. Kiinniotetuissa on Suomen, Ruotsin ja Viron kansalaisia. Liedon ryöstöyrityksessä epäiltyjen hallusta tavattu rynnäkkökivääri ja luotiliivi. Kiinniotetuilta henkilöiltä löydettiin myös räjähdysaineita.

Kaksi arvokuljetusryöstöä yrittäneistä miehistä onnistui akenemaan eilen Liedossa. Pakomatka jatkuu yhä. Miehet pakenivat jalkaisin metsään. Miehet ovat poliisin mukaan ruotsalaisia.

Yksitoista henkilöä on otettu kiinni. Poliisi epäilee, että viime yönä kiinniotetut, raha-auton ryöstöstä epäillyt henkilöt iskivät viime helmikuussa Suomen Pankin Turun-konttorin pihalla. Viime helmikuun iskussa ryöstäjät saivat huomattavan määrän rahaa.

Sadan poliisin operaatio

Poliisi sai rikostiedustelun avulla selville epäiltyjen suunnitelman uuden arvokuljetusryöstön tekemisestä Liedossa.

Poliisi on tehnyt pitkään tiedustelutyötä helmikuisen Turun ryöstön selvittämiseksi. Poliisin pidätysoperaatio oli laaja. Kaikkiaan paikalla oli satakunta poliisia.

Kymmenkunta ryöstöön osallistunutta miestä otettiin kiinni Liedon keskustassa sijaitsevan kaupan lähellä näiden aikoessa iskeä arvokuljetukseen.

Samoihin rikoksiin liittyviä kiinniottoja tehtiin myös Helsingissä ja Ruotsissa.

Osa nyt kiinniotetuista epäillyistä on aikaisemmin syyllistynyt törkeisiin ryöstöihin Ruotsissa. Epäiltyjen rikolliseen verkostoon kuuluu viisitoista henkilöä. Rikosten esitutkinta jatkuu Suomessa ja Ruotsissa.

Kiinniotettuja epäillään ainakin törkeästä ryöstöstä ja sen yrityksestä, törkeästä veropetoksesta, ampuma-aserikoksesta, moottorikulkuneuvojen käyttövarkauksista, rekisterimerkintärikoksista ja väärennyksistä.

Rikosvyyhdin selvittämisessä tehdään lisäksi yhteistyötä Europolin ja Viron poliisin kanssa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.