Mainos

Lieberman Goren varapresidenttiehdokas

Yhdysvaloissa demokraattisen puolueen presidenttiehdokas Al Gore on valinnut vaalien varaehdokkaakseen senaattori Joseph Liebermanin.

Gore valitsi Liebermanin neljän ehdokkaan joukosta. 58-vuotias Lieberman kuuluu demokraattiseen keskustaan ja on juutalainen.

Liebermanin valinta merkitsee sitä, että juutalaisesta voi nyt tulla ensimmäisen kerran varapresidentti Yhdysvalloissa. Edellisen kerran uskontoteema on ollut esillä kun katolinen John F Kennedy oli ehdokkkaana 40 vuotta sitten.

Al Goren on kerrottu päätyneen Liebermaniin, koska arvostetun senaattorin mukana kampanjaan tulee

Al Gore

mukaan selkeitä moraalisia arvoja. Lieberman oli yksi näkyvimpiä presidentti Clintonin arvostelijoita demokraattipuolueessa seksiskandaalin aikana, ja valinnalla Goren katsotaan ottavan selvästi etäisyyttä Clintoniin.

Al Gore on myös huolestunut syvästi kilpailijan, republikaanien George W. Bushin reilusta gallup-johdosta, ja varapresidenttivalinnan uskotaan tuovan lisää potkua ja mediahuomiota Goren kampanjaan.

Harras juutalainen

58-vuotias Lieberman on perhearvojen vakaa puoltaja, ja hän on arvostellut usein rankasti viihdeteollisuuden väkivaltaisuutta ja seksipitoisuutta. Kymmenvuotisen senaattorinuransa aluksi hän oli vapaamielisen uudistajan maineessa, mutta nyttemmin hän on liikkunut selvästi demokraattipuolueen keskustaan.

Lieberman puoltaa mm. aborttivapautta sekä aseiden tiukempaa kontrollia, mutta kannattaa vahvaa armeijaa. Lieberman pitää tiukasti kiinni uskontonsa vaatimuksista eikä hän tee töitä juutalaisten sapatin aikana. Sapatti kestää perjantai-illasta lauantai-iltaan. Hän on kyllä sanonut, että hän voi osallistua erittäin tärkeisiin kokouksiin ja äänestyksiin sapatin aikana, mutta hän mm. ei aio kampanjoida sapattina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.