Mainos

Lidlin lasiseinäturman syy varmistumassa

Lempäälän Lidlissä eilen tapahtuneen onnettomuuden syyksi on varmistumassa rakennusvirhe.

Lidlin tiedotteen mukaan kovassa tuulessa kiinnikkeistään irronnut ja asiakkaan päälle kaatunut lasiseinä oli kiinnitetty paikalleen puutteellisesti ja rakennussuunnitelmien vastaisesti.

Lidl on saanut asiasta alustavan, suullisen lausunnon sekä omalta, ulkopuoliselta rakennetarkastajaltaan että kunnan rakennustarkastajalta. Lausunnot ovat yhteneväisiä.

- Rakennepiirustuksissa seinä on suunniteltu kiinnitettäväksi alaosasta pihakivetyksen alla olevaan betonilaattaan. Toteutus ei vastaa rakennussuunnitelmaa, vaan alaosa on kiinnitetty pihakivetykseen. Myös yläosan kiinnitys on toteutettu puutteellisesti. Aiomme luonnollisesti selvittää asiaa kyseisen myymälän rakentaneen rakennusyhtiön kanssa, Lidlin myyntijohtaja Virpi Kaikkonen kertoo.  

Lempäälän-myymälän rakennusvirhettä ei ole tarkastuksissa havaittu, koska kiinnikkeet ovat osin rakenteiden sisällä.

Iäkäs mies loukkaantui eilen vakavasti Lempäälässä jäätyään Lidl-myymälän ostoskärrykatoksen kaatuneen lasiseinän alle. Seinä oli kymmenen metriä pitkä ja kolme metriä korkea.  

Lidl on ryhtynyt laajoihin toimenpiteisiin Lempäälässä eilen tapahtuneen onnettomuuden vuoksi. Yhtiö tutkii varotoimenpiteenä kaikki vastaavanlaiset seinärakennelmat varmistaakseen, että ne on toteutettu rakennussuunnitelmien mukaisesti.

Tarkastus kattaa 93 Lidl-myymälää eri puolilla Suomea. Tarkastuksia Lidlille tekevät ulkopuoliset rakenneasiantuntijat.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.