Mainos

Libyan turmakoneessa suomalaisuhri

Libyan lentoturman kuolonuhrien joukossa on tämänhetkisten tietojen mukaan Suomen kansalainen. Suomen Tunisian-suurlähettiläs on saanut Tripolin kunniapääkonsulilta tiedon, että koneen matkustajalistalla on ollut suomalainen nainen. MTV:n uutisten tietojen mukaan Tripolissa olisi jaettu koneen matkustajaluettelo, josta tieto suomalaisnaisestaesta löytyi. Suurlähettiläs Laura Reinilän mukaan myös naisen isä on ottanut yhteyttä Tripolissa sijaitsevaan kriisikeskukseen.

Myös Libyan liikenneministeri Mohammad Ali Zidan kertoi aiemmin tänään, että turmakoneessa oli matkustajina kansalaisia yhdeksästä maasta, mukaan lukien Suomesta.

Reinilä kertoo MTV:n haastattelussa, että hän ei voi vahvistaa matkustajaluettelossa olevaa suomalaisnimeä.

- Matkustajaluettelohan voi olla luettelo, jossa on vain nimiä. Nimet voidaan tietysti tarkistaa. Tässä tapauksessa naisen isä otti tosiaan yhteyttä ja vahvisti hänen kansalaisuutensa suomalaiseksi.

Reinilän mukaan ulkoministeriö selvittää vielä naisen kansalaisuutta, ennen kuin se voidaan virallisesti vahvistaa.

Liikenneministeri on BBC:lle, että turmakoneessa olisi ollut ainakin Hollannin, Libyan, Britannian, Saksan, Suomen, Zimbabwen, Filippiinien, Etelä-Afrikan ja Ranskan kansalaisia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.