Mainos

Libyan sekasorto yltyy

Maan itäosassa sijaitsevassa Bengasin kaupungissa yhden joukko-osaston sotilaat ovat kertoneet ottaneensa yhteen maan johtaja Muammar Gaddafin henkivartiokaartin kanssa, kertoo kaksi kaupungin asukasta. Sotilaat kertovat nujertaneensa kaartin sotilaat ja siirtyneensä kapinoivan kansan puolelle. Tiedolle ei ole vahvistusta, ja mahdollisen loikkauksen laajuudesta ei ole tietoa.

Bengas on ollut veristen yhteenottojen keskuspaikkoja. Kaupungin pääsairaalaan oli sunnuntai-iltapäivän jälkeen tuotu lääkärin mukaan 50 kuollutta, jotka on ammuttu. Kymmenettuhannet tai jopa sadat tuhannet kaupunkilaiset osallistuivat yhteenotoissa kuolleiden mielenosoittajien hautajaisiin.

Tilanteen kiristyminen heijastuu jo virkamieskuntaan. Libyan edustaja Arabiliitossa on eronnut vastalauseena mielenosoittajien sorrolle liittyäkseen vallankumoukseen. Libya on parhaillaan Arabiliiton puheenjohtajamaa.

Ulkomaalaisia on alkanut lähteä Libyasta turvallisuustilanteen heikkenemisen takia. Useat maat kehottavat välttämästä matkoja sinne ja muutamat maat ovat ryhtyneet kansalaistensa evakuointiin.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Katso Risto Puolimatkan juttu (Kymmenen uutiset 20.2.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.