Mainos

Libyan levottomuudet lähestyvät pääkaupunkia Tripolia

Libyan levottomuudet laajenevat ja lähestyvät jo pääkaupunkia Tripolia. Aiemmin on kerrottu väkivaltaisista yhteenotoista maan itäosissa. Neljättä päivää jatkuvissa levottomuuksissa jo 170:n ihmisen arvioidaan saaneen surmansa.

Tiedonsaanti Libyan todellisesta tilanteesta on edelleen vaikeaa. Verkon yhteisöpalvelimet ovat käytännössä ainoita paikkoja, mitä kautta Libyan levottomuuksista on kuvia. Ainakin Youtube-palvelussa julkaistut videot sopivat todistajanlausuntoihin, joiden mukaan turvallisuusjoukot ovat ampuneet täysin summittaisesti väkijoukkoja Bengasin kaupungissa.

Libyan TV:ssä näytetään toki myös mielenosoituksia - mutta vain niitä, joissa tuetaan neljä vuosikymmentä maata johtanutta Muammar Gaddafia. Joidenkin tietojen mukaan Gaddafi olisi halukas etsimään ratkaisua neuvottelemalla maan itäosan heimopäälliköiden kanssa.

Ulkomaat paheksuvat

Ulkomaat seurasivat tärkeän öljyntuottajamaan tapahtumia useita päiviä harvinaisen hiljaa sivusta, mutta sunnuntai-iltaan mennessä useat Euroopan maat ilmaisivat paheksuntansa mielenosoitusten väkivaltaisesta tukahduttamisesta.

EU:n ulkoministeri Catherine Ashton sanoi olevansa "todella huolissaan siitä, mitä Libyassa tapahtuu".

- On hyvin, hyvin tärkeää, että väkivalta loppuu, hän tähdensi. Vain siten voi hänen mukaansa vuoropuhelu alkaa.

Marokossa protesteja turistikaupungissa

Marokon pääkaupungissa Rabatissa tuhannet mielenosoittajat ovat vaatineet kuninkaan vallan rajoittamista ja loppua korruptiolle.

Protesteja on järjestetty myös muualla, muun muassa turistien suosimassa Marrakeshissa. Mielenilmausten takana on Facebookissa organisoitunut helmikuun 20. päivän liike, jossa on mukana paljon nuoria.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Katso Risto Puolimatkan juttu (Seitsemän uutiset)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.