Libyan lähettiläs: Haluamme taistelun loppuvan

Kreikassa vieraillut Libyan varaulkoministeri on vakuuttanut Libyan toivovan taisteluiden loppumista. Asiasta kertovat kreikkalaiset hallituslähteet. Libyan edustajan vierailu on herättänyt toiveita, että Libyan tilanne saataisiin ratkaistua diplomatian keinoin.

Libyan varaulkoministeri Abdelati Obeidi tapasi Kreikan pääministerin George Papandreoun Kreikassa. Hänen kerrotaan tuoneen viestin johtaja Muammar Gaddafilta.

Kokouslähteiden mukaan Obeidi kertoi Libyan toivovan taisteluiden päättymistä, mutta ei esittänyt konkreettisia tarjouksia. Varaulkoministeri kertoi matkustavansa seuraavaksi Maltalle ja Turkkiin.

Gaddafin ja kapinallisten yhteenotot ovat olleet rajuja muun muassa Misratan kaupungissa, jossa tuhansia ihmisiä on haavoittunut. Turkkilainen alus on evakuoinut 250 haavoittunutta kaupungista, mutta apua odottaa yhä tuhansia haavoittuneita.

Vastuu Libya-operaatiosta siirtyi viime viikolla sotilasliitto Natolle. Yhdysvaltojen oli tarkoitus ryhtyä kotiuttamaan taistelukoneitaan viikonlopun aikana, mutta Naton toiveesta maa pitää taistelukoneensa asemissa vielä tänään.

(MTV3 - Reuters - STT)

Katso Katja Nuorvalan juttu:

Lue myös:

    Uusimmat