Mainos

Libyan kapinalliset torjuvat neuvottelut - väkivalta jatkuu

Libyan kapinalliset ovat torjuneet esityksen neuvotteluista maan johtajan Muammar Gaddafin kanssa, kertoo tv-kanava Al-Jazeera. Neuvottelut on torjunut kokonaan kapinallisten puheenjohtaja Mustafa Abdel Jalil.

Sovitteluesityksen on tehnyt Gaddafin liittolainen, Venezuelan presidentti Hugo Chavez. Chavez on laatinut suunnitelman kansainvälisestä rauhanturvaoperaatiosta, jolla Libyan kriisi saataisiin päätökseen.

Chavezin kaavailuissa Libyaan perustettaisiin neuvottelukomissio, johon kuuluisi jäseniä Latinalaisesta Amerikasta, Euroopasta ja Lähi-idästä. Komission tavoitteena olisi luoda sopu Gaddafin ja kapinallisten välille.

Ilmavoimat pommittavat kaupunkeja

Libyan ilmavoimien koneet ovat pommittaneet kapinallisten mukaan ainakin kahta kapinallisten hallussa olevaa kaupunkia maan itäosassa. Toinen niistä on Brega, joka on tärkeä öljynvientisatama.

Kapinallisten hallussa olevissa maan itäosan kaupungeissa on valmistauduttu Gaddafin tukijoiden maahyökkäykseen. Samalla alueella taisteltiin paikoin kiivaasti jo eilen. Kapinallisilla on käytössä armeijan raskaita aseita.

Useat Euroopan maat ovat lupautuneet avustamaan kotimaahansa egyptiläisiä, jotka ovat paenneet väkivaltaisuuksia Tunisiaan. Egyptiläisiä kuljetetaan Tunisian pakolaisleireiltä ilmateitse ja laivoilla. Egyptiläisiä pakolaisia auttavat Britannia, Saksa, Espanja ja Ranska.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.