Mainos

Libyan kapinalliset: Misrata vapautettu

Libyassa Muammar Gaddafin joukot ovat vetäytyneet Misratan kaupungista, kertovat kapinalliset. Kapinalliset ovat julistautuneet voittajiksi taisteluissa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Misratassa on edelleen käyty kiivaita taisteluita, joissa on kuollut ainakin 25 ihmistä.

- Misrata on vapaa, kapinalliset ovat voittaneet. Gaddafin joukoista osa on tapettu ja loput juoksevat karkuun, kertoi kapinallisten tiedottaja Gemal Salem puhelimitse Misratasta Reutersille. Hän lisäsi kuitenkin myöhemmin, että joukkoja on edelleen kaupungin ulkopuolella.

Tietoa Misratan tilanteesta ei ole pystytty vahvistamaan riippumattomista lähteistä. Myös kapinallisten vangiksi jääneet Gaddafin joukkojen sotilaat kertoivat kuitenkin, että joukot olivat saaneet määräyksen vetäytyä kaupungista.

Hallituksen joukot ovat piirittäneet Misrataa liki kaksi kuukautta. Libyan varaulkoministerin mukaan armeija saattaa siirtää vastuun alueesta Gaddafille uskollisille heimoille, jos tilanne ei muuten ratkea. Siviiliuhrien määrä voi tällöin ministerin mukaan kasvaa.

Paikallisen sairaalan lääkäri kertoo uutistoimisto AFP:lle, että Misratan katutaisteluissa on tänään saanut surmansa ainakin 25 ihmistä ja sata on haavoittunut. Uhrimäärä on hänen mukaansa kaksi kertaa suurempi kuin aiempina päivinä.

- Tämä on liikaa. Meillä on pulaa kaikesta: henkilökunnasta, työvälineistä ja lääkkeistä, lääkäri Khalid Abu Salra kertoo.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.