Mainos

Libyan kapinalliset Bani Walidiin aavikkokaupunkiin ehkä jo tänään

Libyan kapinallisjoukot saattavat edetä Bani Walidin aavikkokaupunkiin jo tänään. Kapinallisten mukaan vallanvaihdosta kaupungista on jo alustava sopu, mutta Muammar Gaddafille uskollisten joukkojen aseiden luovuttamisesta keskustellaan yhä.

Libyan väliaikaishallinto sanoi viime viikolla Gaddafin liittolaisineen piileskelevän kaupungissa. Toiveet Gaddafin löytymisestä hiipuvat samalla kun huhut hänen mahdollisesta pakenemisesta rajan yli lisääntyvät.

Lisäpontta arveluille antoi yli 200 libyalaisen sotilasajoneuvon saattueen saapuminen naapurimaan Nigerin pohjoisosaan. Saattueessa on ilmeisesti ainakin useita korkeita upseereita.

Uutistoimisto Reutersin lähteiden mukaan Gaddafi poikineen saattaa liittyä saattueeseen myöhemmin ja jatkaa edelleen maanpakoon Burkina Fasoon.

Saattueen pääsy rajan yli ilman Naton taistelukoneiden puuttumista asiaan viittaa Reutersin lähteiden mukaan siihen, että Gaddafin päästämisestä maanpakoon on sovittu.

Gaddafin tiedottaja kuitenkin vakuutti eilen, että hyväkuntoinen syrjäytetty johtaja on edelleen Libyassa ja jatkaa taistelua.

(MTV3–STT–Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.