Mainos

Libyan aids-lasten perheet vaativat bulgaarihoitajia vankilaan

Hiv-tartunnan saaneiden lasten vanhemmat vaativat, että Interpolin pitäisi pidättää hoitajat ja lääkäri uudelleen. Vanhemmat uskovat, että bulgarialaisilla sairaanhoitajilla ja palestiinalaissyntyisellä lääkärillä oli salajuoni muslimeja ja Libyaa vastaan ja että he tartuttivat siksi virusta lapsiin.

Hi-virustartunnan saaneiden libyalaislasten vanhemmat tuomitsevat jyrkästi Bulgarian päätöksen armahtaa sairaanhoitajat ja lääkäri, jotka Libyan mielestä tartuttivat viruksen lapsiin tahallaan.

Sairastuneiden lasten perheitä edustava järjestö vaatii, että Interpolin pitäisi pidättää hoitajat uudelleen. Perheiden mukaan heidän tulisi kärsiä loppuun asti rangaistukset, joihin Libya heidät on tuominnut.

Järjestön mielestä Libyan pitäisi myös katkaista diplomaattisuhteet Bulgariaan, karkottaa maasta kaikki Bulgarian kansalaiset ja lopettaa liiketoiminta bulgarialaisyritysten kanssa.

Hiv-tartunnan saaneiden lasten vanhemmat uskovat, että bulgarialaisilla sairaanhoitajilla ja palestiinalaissyntyisellä lääkärillä oli salajuoni muslimeja ja Libyaa vastaan ja että he tartuttivat siksi virusta lapsiin.

Libyalaiset tuomioistuimet totesivat hoitajat ja lääkärin syyllisiksi taudin tahalliseen levittämiseen ja määräsivät heille kuolemantuomiot. Länsimaat pitävät selvänä, että tuomitut ovat syyttömiä.

Libya suostui lopulta muuttamaan kuolemantuomiot vankeudeksi saatuaan länsimailta vastineeksi korvauksia sairastuneiden lasten perheille ja lupauksen diplomaattisuhteiden paranemisesta. Tuomitut siirrettiin kärsimään tuomiotaan Bulgariaan, jossa heidät armahdettiin heti.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.