Mainos

Libyalaislentäjien käskettiin ampua mielenosoittajia - pakenivat Maltalle

Italia on asettanut ilmavoimansa hälytystilaan Libyan tilanteen takia. Hälytystila julistettiin tänään sen jälkeen, kun kaksi libyalaishävittäjää laskeutui yllättäen Maltalle iltapäivällä.

Maltan viranomaisten mukaan kaksi libyalaista lentäjää pakeni Maltalle, koska heidän oli käsketty tulittaa kohti mielenosoittajia Benghazissa. Protestoijat olivat tuolloin vallanneet lentotukikohdan.

Katso uutiskanava Al Jazeeran suoraa lähetystä

Lentäjät eivät kuitenkaan halunneet totella määräystä, vaan päättivät paeta 340 kilometrin päässä Libyan rannikolta sijaitsevalle Maltalle. Toinen eversteistä anonut turvapaikkaa saarivaltiosta.

Välikohtauksen jälkeen Maltan naapurimaa Italia määräsi "merkittävän määrän" meri- ja ilmavoimiensa helikoptereita siirtymään Etelä-Italiaan, kertoo viranomaislähde. Lähteen mukaan hälytystila on nostettu korkeimmalle tasolle.

Italialaiset asiantuntijat ovat varoitelleet, että Libyan mahdollinen vallanvaihto voi saada aikaan massiivisen siirtolaisaallon. Italian Lampedusan saarelle on saapunut viime viikkojen aikana tuhansia laittomia maahanmuuttajia Tuniasta, jossa tapahtui vallankumous viime kuussa.

Lisäksi Portugali ja Itävalta ovat lähettäneet sotilaskoneita Libyaan hakemaan maiden kansalaisia kotiin. Yhdysvallat puolestaan on määrännyt suurimman osan diplomaateistaan poistumaan Libyasta, ja myös maassa toimivat ulkomaiset öljy-yhtiöt aloittavat väkensä evakuoinnin.

(MTV3 - AFP - Reuters)

Katso Risto Puolimatkan juttu (Kymmenen uutiset 21.2.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.