Mainos

Libyalaiset käyvät uurnille - näin ajattelee Gaddafin hatun löytäjä

Libyassa pidetään huomenna ensimmäiset vapaat vaalit lähes 50 vuoteen.

Vaaleissa valitaan 200-jäseninen kansalliskongressi, joka valitsee maalle pääministerin ja hallituksen. Kansalliskongressin tehtävä on myös valvoa maan uuden perustuslain laadinta.

Ehdokkaita vaaleissa on 3 700. Osa heistä on riippumattomia, osa edustaa puolueita, joita Libyassa on perustettu vilkkaasti.

- Gaddafin valtakaudella päämäärämme ja unelmamme olivat rajoitettuja. Nyt voimme kaikki osallistua Libyan rakentamiseen. Se on minulle kaikkein tärkeintä, sanoo Hisham Alwindi, jonka kuva levisi viime kesänä ympäri maailmaa.

Kapinallisten tunkeuduttua viime elokuussa diktaattori Muammar Gaddafin päämajaan Tripolissa, Alwindi otti itselleen muistoksi tämän everstinhatun.

Nyt päämaja on vain rauniokasa, ja Alwindi sanoo menneen olevan enää vain muisto.

- Enää ei ole "kuningasten kuningasta". Libya on vapaa. Edessämme on parempi tulevaisuus, emmekä enää katso taakse, hän sanoo.

Valmistautuminen vaaleihin ei ole sujunut kaikilta osin rauhallisesti. Alkuviikosta aseistautuneet mielenosoittajat tekivät rynnäkön vaalikomissioon Bengasissa. He vaativat laajempaa itsehallintoa Libyan öljystä vauraalle itäosalle.

(MTV3 - AFP - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.