Mainos

Libyalaisalus lähestyy al-Arishin satamaa Egyptissä

Gazaan matkanneen libyalaisen avustuslaivan keula on kääntynyt kohti Egyptiä. Gazan kaistaa hallitseva Hamas-liike vaatii kuitenkin laivan miehistöä saapumaan Gazaan. Israel on saartanut aluksen ja kieltänyt sitä suuntaamasta palestiinalaisalueelle.

Viidettä päivää Välimerellä seilaavan libyalaisen avustuslaiva Amaltheanmatka Gazaan on ollut mutkikas. Israel on kertonut valtaavansa aluksen, jos se pyrkii Hamas-järjestön hallitsemalle Gazan kaistalle.

Eilisiltana radiopuhelimitse käydyn keskustelun jälkeen laivan kapteeni kertoi laivan moottorin hajonneen. Alus ankkuroitiin yöksi kansainvälisille vesille. Matka jatkui kuitenkin aamupäivällä Suomen aikaa, suuntana Gaza.

Israelin merivoimien saattelemana libyalaislaiva lähestyy nyt rannikkoa. Uutistoimistojen mukaan sen keula on jälleen kääntynyt kohti Egyptiä, mutta samalla kun laiva lähestyy al-Arishin satamaa, se saapuu väistämättä lähemmäksi myös Gazaa, joka on vain kolmekymmentä kilometriä Egyptin satamaa idempänä. Aluksen on lähettänyt matkaan avustusjärjestö, jota johtaa Libyan johtajan Muammar Gaddafin poika.

Toukokuussa Israelin joukot tunkeutuivat Gazaan matkalle olleeseen turkkilaiseen avustuslaivaan. Hyökkäyksessä kuoli yhdeksän turkkilaisaktivistia.

(MTV3)

Katso Nina Rahkolan juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.