Mainos

Libya syyttää Bulgariaa petoksesta

Libyan mukaan bulgaarihoitajat olisi pitänyt pidättää eikä vapauttaa heidän sanojensa mukaan juhlallisin menoin.

Libya on tuominnut "petokseksi" Bulgarian presidentin päätöksen armahtaa Libyassa elinkautiseen vankeuteen tuomitut viisi sairaanhoitajaa ja yksi lääkäri.

Libyan ulkoministeri Abdel Rahman Shalgam sanoo, että kuusikko olisi pitänyt pidättää "eikä vapauttaa tällä tavalla juhlamenoin ja vastoin lakia".

Bulgarialaiset sairaanhoitajat ja palestiinalainen lääkäri, jolla on Bulgarian kansalaisuus, pidätettiin 1999 Libyassa ja tuomittiin kuolemaan, koska he olivat tuomion mukaan tahallisesti tartuttaneet 438 libyalaista lasta hi-viruksella.

Useiden asiantuntijoiden mukaan lasten tartunnan syynä oli pikemminkin kehno hygienia. Tartunnat olivat lisäksi alkaneet ennen kuin bulgaarit aloittivat työt libyalaisessa sairaalassa Benghazissa.

Monien käänteiden jälkeen kuusikko päästettiin viime tiistaina Bulgariaan, missä presidentti Georgi Parvanov armahti heidät heti.

Libya on saanut vastineeksi bulgaarien päästämisestä mm. lahjoituksia rahastoon, josta jaetaan avustuksia sairastuneille lapsille ja heidän omaisilleen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.