Mainos

Libya sysäsi vastuuta EU:lle bulgaarien kohtalosta

Bulgarialaishoitajien kuolemantuomiot muutettiin eilen elinkautisiksi tuomioiksi, kun osapuolet sopivat korvauksista hiviin sairastuneiden lasten perheille.

Libya odottaa Bulgarialta ja EU:lta seuraavaa siirtoa bulgarialaishoitajien tuomiota koskevassa kiistassa, kertoo maan ulkoministeriö. Libya vaatii edelleen takeita siitä, että EU osallistuu hiv-potilaiden hoidon kustannuksiin.

Yhdysvallat ja EU kiirehtivät puolestaan Libyaa luovuttamaan elinkautisiin rangaistuksiin tuomitun kuusikon mahdollisimman nopeasti Bulgariaan. Viisi bulgarialaista hoitajaa ja palestiinalainen lääkäri vangittiin vuonna 1999.

Heidän kuolemantuomionsa muutettiin elinkautisiksi eilen, kun osapuolet olivat sopineet miljoonakorvauksista sairastuneiden perheille.

Hoitajia ja lääkäriä on syytetty hivin tarttumisesta verensiirrossa yli 400 lapseen Bengasin kaupungissa Välimeren rannikolla. Länsimaisten asiantuntijoiden mukaan tauti alkoi levitä ennen kuin tuomitut olivat edes aloittaneet työtään paikallisessa sairaalassa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.