Mainos

Libya puhutti Bideniä ja Halosta

Libya varasti suurimman osan presidentti Tarja Halosen ja Yhdysvaltain varapresidentti Joe Bidenin keskusteluajasta. Esille nousi myös Afganistan. Halosen mukaan keskusteluaika loppui kesken ja tämän takia Biden kutsui presidentti Tarja Halosen vierailulle Yhdysvaltoihin. Halonen suhtautui vierailun toteutumiseen varauksellisesti.

- Pohjois-Afrikan tapahtumien äkillisyys ja voimakkuus yllättivät sekä Yhdysvallat että Suomen, Halonen tunnusti suomalaiselle lehdistölle englanninkielisen tiedotustilaisuuden jälkeen.

Halosen mukaan Yhdysvallat etenee varovasti Libyan suhteen ja kunnioittaa libyalaisten kantaa.

- Minun käsittääkseni amerikkalaiset ovat aikaisempaakin varovaisempia käyttämään voimakeinoja, koska se vastareaktio, mikä tästä yleensä sinänsä hyvinkin toivottavasta puuttumisesta on, on sitten se, ennemmin tai myöhemin tulee vastareaktio.

- Sanoin hyvin selvästi oman kantani, että kansan ääntä pitää kuunnella, sitä ei pidä väkivalloin tukahduttaa, Halonen jatkoi.

Myös Afganistan nousi keskustelussa esiin. Halosen mukaan Suomelta ei kysytty lisäjoukkoja.

- Amerikkalaiset painottivat sitä, että he ovat uhranneet hyvin paljon ihmisiä, rahaa ja vaivaa tähän tilanteeseen ja he luottavat eurooppalaisiin ystäviinsä. Ei Bidenillä ollut kuin hyvää sanottavaaa meistä suomalaisista, kyllä he sen käsittävät, että me olemme niin pieni tekijä.

Halosen mukaan keskusteluaika loppui kesken ja tämän takia varapresidentti Biden kysyi, koska Halonen vierailee Yhdysvalloissa seuraavan kerran.

- Kyllä minä siellä käyn kestävän kehityksen paneelin takia ja YK:n takia muutenkin useammin. Sanoisiko niin, että ei tämä nyt ole ensimmäinen kerta, kun saan henkilökohtaisia kutsuja lehdistötilaisuuksissa. Se pitää aina sopeuttaa diplomaattien tekemään aikatauluun. Toivon, että tällä kertaa onnistuu, Halonen totesi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.