Mainos

Libya ottaa aids-kuusikon jutun uudelleen käsiteltäväksi

Yhteensä 426 libyalaista lasta sai verensiirron seurauksena hiv-viruksen. Bulgaria sekä sitä auttaneet Yhdysvallat ja EU ovat sitä mieltä, että tapahtuneesta syytetyt hoitajat ja lääkäri ovat syyttömiä.

Libyalainen oikeusistuin ottaa uudelleen käsiteltäväkseen jutun, jossa viittä bulgarialaista sairaanhoitajaa ja palestiinalaista lääkäriä syytetään hiv-viruksen tartuttamisesta yli 400 lapseen. Syytetyt tuomittiin vajaat kaksi vuotta sitten kuolemaan, mutta Libyan korkein oikeus kumosi viime vuonna päätöksen ja määräsi jutun käsiteltäväksi uudelleen.

Bulgarian ulkoministeriön edustajan mukaan uusi käsittely alkaa 11. toukokuuta Tripolissa.

Benghazin sairaalassa työskennelleet hoitajat ja lääkäri pidätettiin vuoden 1999 alussa. Heidät todettiin myöhemmin syyllisiksi saastuneen veren antamiseen libyalaisille lapsille sairaalassa. Yhteensä 426 lasta sai verensiirron seurauksena viruksen. Runsaat 50 heistä on kuollut aidsiin.

Bulgaria ja sitä auttaneet Yhdysvallat sekä EU ovat koko ajan olleet sitä mieltä, että hoitajat ja lääkäri ovat syyttömiä. Puolustuksen mukaan syytettyjä kidutettiin tunnustuksien saamiseksi. Asiantuntijoiden mukaan aidsin leviäminen maassa oli alkanut jo ennen kuin kuusikko aloitti työnsä sairaalassa.

Lääkäri ja hoitajat ovat olleet vangittuina jo seitsemän vuotta.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.