Mainos

Libya lakkauttaa suuren osan ministeriöistään

Libyan johtaja Muammar Gaddafi on määrännyt, että enemmistö maan ministeriöistä lakkautetaan ja niiden tehtävät siirretään maakunnille, kertoi Libyan parlamentin varapuhemies Ahmed Ibrahim keskiviikkona. Kolmetoista ministeriötä lopettaa toimintansa osana "suurta toimeenpanovallan uudelleenjärjestelyä". Lakkautettavien ministeriöiden joukkoon kuuluu muun muassa maalle erittäin tärkeä öljyministeriö.

Hallituksesta jää Ibrahimin mukaan toimimaan vain pieni sihteeristö, joka hoitaa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan sekä tiedotukseen liittyviä asioita. Myös jäljelle jääneiden ministeriöiden ministerit on erotettu.

-Tämä on uusi askel kansanvallankumouksessa, Ibrahim sanoi puhuessaan parlamentissa, yleisessä kansankongressissa. Maakunnissa hallitusvaltaa käyttävät vastaisuudessa paikalliset kansankomiteat. Ministeriöiden lakkauttaminen seurasi Gaddafin vuoden 2000 budjettiin kohdistamaa kritiikkiä, jossa hän arvosteli budjetin liiallista tukeutumista öljytuloihin.

Libyassa asuvat diplomaatit sanovat, että lakkauttaminen kuvasti Gaddafin pettymystä hallituksen toimintaan, mutta osoitti myös sen, että Gaddafi pystyy vielä manipuloimaan yleistä mielipidettä kiristääkseen otettaan vallasta. Muammar Gaddafi on hallinnut Libyaa vuodesta 1969 lähtien. Gaddafi on julistanut valtiolliseksi ihanteekseen suoran demokratian. Lännessä häntä on usein syytetty erilaisten terroristihankkeiden tukemisesta.
(STT-REUTERS)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.