Mainos

Libya: Gaddafin poika ja kolme lastenlasta kuolivat Naton iskussa

Libyan johtajan Muammar Gaddafin nuorin poika Saif al-Arab on saanut surmansa Naton ilma-iskussa, kertoo hallituksen tiedottaja. Lisäksi iskussa sai surmansa kolme Gaddafin lastenlasta.

Libyan hallituksen tiedottajan mukaan Saif al-Arab oli 29-vuotias opiskelija ja siviili.

Muammar Gaddafi itse selviytyi iskusta. Hän oli talossa yhdessä vaimonsa sekä sukulaisten ja ystävien kanssa, kun isku tapahtui. Nato iski Saif al-Arabin taloon sen jälkeen kun neuvottelut Libyan kriisin ratkaisemisesta kariutuivat.

Nato ei varmista tietoa Saif al-Arabin menehtymisestä.

- Kaikki kohteemme ovat sotilaallisia, emme ota ihmisiä kohteeksi. Harmittelemme kaikkia ihmisuhreja, Naton Libya-operaation johtaja kuitenkin toteaa.

Kapinalliset juhlivat kuolemaa

Kapinallisten hallussa olevassa Bengasin kaupungissa tieto Naton tekemästä iskusta on otettu vastaan juhlien. Kaupungista on kuulunut aseen tulitusta ja räjähdyksiä, kun kapinalliset ovat juhlineet Saif al-Arabin kuolemaa.

Muammar Gaddafi sanoi eilisaamuna televisioidussa puheessaan, että Naton on haudattava kaikki ajatukset siitä, että Gaddafi jättäisi tehtävänsä.

- Minulla ei ole aikomustakaan luovuttaa. Minä en aio jättää maatani ja aion taistella kuolemaan saakka, Gaddafi totesi.

Samalla hän kuitenkin lisäsi, että hän on valmis neuvottelemaan, mutta ilman etukäteisehtoja.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Katso Aino Huilajan juttu (Seitsemän uutiset 1.5.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.