Mainos

Libya: Gaddafin etsitty tiedustelupäällikkö pidätetty

Libyan väliaikaishallitus kertoo, että myös Muammar Gaddafin tiedustelupäällikkö Abdullah al-Senussi olisi pidätetty maan eteläosassa.

Kuten Gaddafin vastikään pidätetty poika Saif al-Islam, myös al-Senussi on Kansainvälisen rikostuomioistuin ICC:n etsintäkuuluttama. Myös häntä odottavat syytteet rikoksista ihmisyyttä vastaan.

– Abdullah al-Senussi pidätettiin Al-Guiran alueella maan eteläosassa, Libyan hallituksen edustaja kertoi uutistoimisto AFP:lle. Yksityiskohtia pidätyksestä ei ole kerrottu.

Aiempien uutistoimisto Reutersin tietojen mukaan al-Senussi joutui piiritetyksi siskonsa omistamassa talossa.

Tietoa pidätyksestä ei ole vielä vahvistettu puolueettomista lähteistä.

Vääntö Saif al-Islamin tulevan oikeudenkäynnin paikasta jatkui sunnuntaina. Useat maat haluavat Libyan luovuttavan hänet ICC:lle. Libya pitää puolestaan kiinni siitä, että hänet tuomitaan kotimaassa.

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin asiantuntija Fred Abrahams pelkää, ettei Libya kykene puolueettomaan oikeudenkäyntiin.

– Nyt mitataan sitä, pystyykö väliaikaishallinto käsittelemään Saif al-Islamin tapauksen lain mukaan. Haasteet ovat suuret. Libyassa on paljon vihaa ja oikeusjärjestelmä ei vielä toimi.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.