Mainos

Libya ei vieläkään täysin niele Lockerbie-oikeudenkäyntiä

Lockerbie-oikeudenkäynti on ajautunut vastatuuleen. Libya on vaatinut lisäneuvotteluja Lockerbien pommi-iskusta epäiltyjen libyalaisten oikeudenkäynnin yksityiskohdista. Yhdysvallat ei aio suostua neuvotteluihin, ja vaatii Libyaa luovuttamaan miehet heti oikeudenkäyntiä varten.

Libyan johtaja Muammar Gaddafi vaatii tuomiolle myös amerikkalaisia ja brittejä. Gaddafi totesi Libyan television haastattelussa, että Yhdysvaltain vuonna 1986 tekemää pommitusta Libyaan sekä brittien yritystä murhata Gaddafi tulisi kohdella samaan tapaan kuin Lockerbie-tapausta.
-Kuinka voimme puhua Lockerbiestä ja samalla vaieta omaa kansaamme kohdanneesta verilöylystä, Gaddafi kysyi amerikkalaisten pommitukseen viitaten.

Libya lähetti avustustarvikkeita Sudaniin

Libya on lähettänyt lentokoneellisen avustustarvikkeita Sudaniin, YK:n turvallisuusneuvoston sille asettamasta lentokiellosta huolimatta. Asiasta ilmoitti maan johtaja Muammar Gaddafi. Gaddafin mukaan kone oli lastattu lääkkeillä, jotka on tarkoitettu korvaukseksi Yhdysvaltain pommi-iskussa tuhoutuneen lääketehtaan menetyksistä.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.