Liberia pois OECD:n veroparatiisilistalta

Listalla ovat vielä Andorra, Liechtenstein, Marshall-saaret sekä Monaco.

OECD on poistanut Liberian veroparatiisien mustalta listaltaan. Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön mukaan afrikkalaisvaltio on sitoutunut toteuttamaan verouudistusohjelmaa.

Järjestön pääsihteeri Angel Gurrma on kiittänyt Liberiaa ja sanonut OECD:n auttavan maata viemään verouudistuksia eteenpäin myös jatkossa. Gurrman mukaan uudistukset auttavat myös parantamaan Liberian mainetta kansainvälisen yhteisön silmissä.

OECD on tehnyt viime vuodet aktiivista työtä haitallisten verokäytäntöjen poistamiseksi. Järjestö julkisti muutamia vuosia sitten mustan listan, jossa se nimesi kymmeniä veroparatiisiksi luokittelemiaan alueita. Listalla ovat vielä Andorra, Liechtenstein, Marshall-saaret sekä Monaco. Muut listatut on Liberian tapaan poistettu luettelosta sen jälkeen, kun ne ovat sitoutuneet lisäämään läpinäkyvyyttä ja avointa tiedonkulkua veroasioissa yhteistyössä OECD:n kanssa.

Veroparatiisiksi luonnehditaan yleensä valtiota tai aluetta, jossa esimerkiksi veronkierto on mahdollinen erilaisten salassapitokäytäntöjen ja heikon lainsäädännön vuoksi.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat