Mainos

Liberia avaa turvakäytävän pakolaisille

Liberia suostuu avaamaan turvakäytävän pakolaisille maan pohjoisosaan Guinean vastaiselle raja-alueelle.

Liberia

Liberialaisia pakolaisia rajalla on 150 000. Maan presidentin Charles Taylorin antama lupaus turvakäytävästä mahdollistaa sierraleonelaisten ja liberialaisten pakolaisen siirtymisen Guineasta muualle. Pakolaiset ovat jääneet loukkuun Guinean ja Liberian raja-alueelle Guinean armeijan, guinealaisten sissien ja Sierra Leonen vallankumouksellisen rintaman (RUF) välisten taistelujen keskelle.

Taylorin on väitetty tukevan RUF:ia. Joidenkin arvioiden mukaan Liberia suostui turvakäytävään mahdollisten YK:n sanktioiden pelossa. Taylor tapasi YK:n pakolaiskomissaarin Ruud Lubbersin. Joidenkin raporttien mukaan Taylor on luvannut, että YK:n joukot voivat vapaasti luoda turvakäytävän pakolaisille.

YK:n alaisuudessa työskennellyt timanttien ja aseiden kauppaa tutkiva ryhmä kertoi viime vuonna, että Liberia on Taylorin valtakaudella syyllistynyt laittomaan timanttikauppaan. Liberia kiistää syytökset.

Naapurissa Sierra Leonessa on käyty sotaa yhdeksän vuotta. RUF:in taistelijat ovat siirtyneet Guinean puolelle, missä ne taistelevat timanttialueiden hallinnasta. Liberian ja Guinean välit ovat kiristyneet viime aikoina ja Liberian armeija julistettiin valmiustilaan eilen.

(STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.