Libanonista ammuttu taas raketteja – Israel vastannut tuleen

Etelä-Libanonista on ammuttu kaksi rakettia Israelin puolelle, ja Israel on vastannut iskuihin tykistötulella. Asiasta kertovat Libanonin turvallisuusviranomaiset ja Israel.  

Kyseessä on kolmas kerta viime perjantain jälkeen, kun Libanonista ammuttiin Israeliin.  

Israelin poliisin tiedottajan mukaan Libanonin iskujen kuolleista tai tuhoista ei ollut heti tietoa.  

– Israelin armeija vastasi tykistötulella välittömästi kohteeseen, josta tulitus tuli, Israelin armeijan tiedottaja sanoi lausunnossa.  

Libanonilaiset silminnäkijät kertovat kuulleensa ainakin viisi räjähdystä Libanonin puolella.  

Kukaan ei ole toistaiseksi ottanut vastuuta Libanonin puolelta tulleista raketeista.

Gazan iskujen aikaan

Iskut tapahtuivat ajankohtana, jolloin Israel pommittaa Gazaa. Palestiinalaisjärjestö Hamas kiisti lauantaina, että sen aseellinen siipi olisi päivän iskujen takana.

Libanonin poliisi pidätti puolestaan perjantaina miehen, jota epäiltiin kyseisen päivän rakettien laukaisusta. Libanonilaismiehen kerrotaan kuuluvan äärijärjestöön, mutta järjestön nimeä ei kerrottu.  

Viime elokuussa al-Qaida-järjestöä lähellä oleva Abdullah Azzamin prikaatit väitti ampuneensa raketteja Libanonista.  

Etelä-Libanon on vahvaa shiialaisen Hizbollah-järjestön aluetta. Järjestö soti Israelin kanssa vuonna 2006. Iranin tukema Hizbollah on kertonut toistuvasti olevansa valmis uuteen yhteenottoon Israelin kanssa.  

Asiantuntijat kuitenkin uskovat, että järjestö pyrkii välttämään taisteluja Israelin kanssa juuri nyt, koska Hizbollahin taistelijat ovat Syyriassa tukemassa presidentti Bashar al-Assadin joukkoja maan sisällissodassa. 

Lue myös:

    Uusimmat