Mainos

Libanonissa paukkuu - suomalaisturvaajilla rauhallista

Libanonin suomalaisturvaajien ympäristössä on ollut rauhatonta. Viime yönä Beirutissa räjähti autopommi, joka surmasi libanonilaisen vartijan. Viikonvaihteessa Israel pommitti Golanin aluetta sen jälkeen kun israelilainen nuori oli kuollut Syyrian puolelta ammuttuun ohjukseen.

Tapaukset eivät ole näkyneet juuri millään lailla suomalaisten rauhanturvaajien leirissä. Suomalaisia on Libanonissa yhteensä 350, ja he toimivat yhdessä noin 200 irlantilaisen turvaajan kanssa.

Valmiutta ei nostettu

– Tilannetta seurataan koko ajan mutta toimintatapoja ei ole syytä muuttaa, sanoo UNIFIL-joukkojen komentaja, everstiluutnantti Kari Nisula.

Hän korostaa, että kriisialueella ollaan – eihän siellä muuten rauhanturvaajia olisikaan – mutta suuret kriisit ovat etäämmällä.

Suoranaisesti valmiutta ei ole nostettu. Nisula toteaa, että Lähi-idän isot kriisit tapahtuvat nyt jossain muualla kuin Libanonissa. Hän huomauttaa, että UNIFIL joukkona seuraa tilannetta ja tekee tarpeelliset analyysit.

Levottomuudet kaukana

Vaikka Suomen mittakaavaa ja kilometrejä ajattelee, väkivaltaisuudet ovat kuitenkin olleet paikallisittain kaukana, Nisula suhteuttaa.

Levottomampi alue on Pohjois-Libanonissa.

– Etelä-Libanon missä UNIFIL toimii on varsin rauhallinen, varmaan juuri siitä syystä, että täällä on kohtuullinen määrä UNIFIL-joukkoja ja sitten täällä on myös paikallisen armeijan ja turvallisuusviranomaisen joukkoja, Nisula sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.