Mainos

Libanonissa kiivaita taisteluja

Viisi hizbollah-sissiä kuoli ja kuusi siviiliä loukkaantui pommiräjähdyksessä.

Sissit surmannut Israelin sotilaiden asettama pommi räjähti Kfourin kylän tuntumassa Etelä-Libanonissa varhain aamulla. Räjähdystä oli edeltänyt kahden tunnin kiivas tulitaistelu Israelin joukkojen ja hizbollahin sissien välillä.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta kahdeksaan vuoteen, kun Israelin armeijan joukko-osasto ryhtyi sotilaallisiin toimiin näin kaukana miehitetyltä alueelta. Heinäkuussa 1989 israelilaiset sieppasivat hizbollah-johtajan, sheikki Abdel Karim Obeifin, kotoaan Jibshitista.

Oppositiojohtaja suomii Netanjahua

Israelin oppositiossa olevan työväenpuolueen puheenjohtaja Ehud Barak syyttää pääministeri Benjamin Netanjahua Jasser Arafatin tuomitsemisesta. Barakin mukaan Netanjahu on kiirehtinyt syyttämään palestiinalaisia viime keskiviikon itsemurhaiskuista, vaikka syyllisistä ei ole tietoa. Barak sanoi eilen, että Netanjahu ei ole vastuuntuntoinen, luottamuksen arvoinen eikä kestä paineita.

Netanjahu kutsui Barakin eilisiltana luokseen keskustelemaan syytöksistä. Pääministerin toimisto ilmoitti, että Netanjahu oli kehottanut Barakia välttämään hallituksen arvostelemista aikana, jolloin on tärkeää säilyttää kansakunnan yhtenäisyys. Israelin radion mukaan Netanjahu pyysi Barakia peruuttamaan suunnitellun tapaamisensa Arafatin kanssa. Barak oli radion tietojen mukaan torjunut pyynnön.

Lisää pidätyksiä Länsirannalla

Turvallisuusjoukot ovat pidättäneet kaikkiaan ainakin 145 terroristiyhteyksistä epäiltyä ihmistä viimeviikkoisen pommi-iskun jälkeen.

Viime yönä Israelin sotilaat pidättivät valvomiltaan Länsirannan alueilta 29 palestiinalaista. Öisiä pidätyksiä aiotaan myös jatkaa.

Kahta itsemurhapommin räjäyttäjää ei ole vielä tunnistettu.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.