Mainos

Libanonin oppositio vaatii presidentin eroa

Oppositio syyttää presidenttiä Syyrian vastaisista mielipiteistään tunnetun toimittajan murhasta.

Libanonin oppositio vaatii syyrialaismielisen presidentin Emile Lahoudin eroa toimittaja Samir Kassirin murhan vuoksi. Oppositio suunnittelee myös joukkomielenosoituksia vaatimuksensa tueksi.

Syyrian vastaisista mielipiteistään tunnettu toimittaja kuoli autopommin räjähdyksessä eilen Libanonin pääkaupungissa Beirutissa. Oppositio syyttää Syyriaa ja sen libanonilaisia liittolaisia Kassirin surmaamisesta.

Kassir vaati Syyrian vetäytymistä Libanonista. Hänen murhansa nostatti Libanonissa uudelleen pintaan vihan, jota libanonilaiset tunsivat entisen pääministerin Rafik Haririn murhaamisen vuoksi. Hänenkin surmaamisestaan syytettiin Syyriaa ja sen libanonilaisia liittolaisia.

- On totta, että osa tiedustelupäälliköistä erotettiin Haririn murhan jälkeen, mutta tiedustelukoneistoa ei ole purettu, sanottiin Kassirin työllistäjän, An Nahar -lehden pääkirjoituksessa.

Oppositio vaati kokouksessaan presidentin eroa, koska hän on tosiasiallinen turvallisuuskoneiston johtaja.

Libanonissa on meneillään parlamenttivaalit, jotka järjestetään neljänä sunnuntaina. Ne päättyvät 19. kesäkuuta. Opposition ennakoidaan voittavan vaalit.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.