Mainos

Libanonin armeija tunkeutui pakolaisleiriin

Armeija yrittää karkottaa Nahr al-Baridin leiristä sinne linnoittautuneet Fatah al-Islam -järjestön taistelijat. Taistelut ovat Libanonin pahimmat sisäiset yhteenotot sitten maan sisällissodan.

Libanonin armeijan joukot etenivät päivällä ensi kerran Nahr al-Baridin palestiinalaisleiriin Pohjois-Libanonissa. Kahden sotilaan ilmoitettiin saaneen surmansa yhteenotoissa leiriin linnoittautuneiden Fatah al-Islam -järjestön sissien kanssa.

Taistelut Nahr al-Baridissa jatkuivat jo yhdeksättä viikkoa. Taisteluissa on kuollut 100 sotilasta ja noin 80 islamistitaistelijaa. Leiri on lähes täysin raunioina.

Leirin 31 000 asukkaasta lähes kaikki ovat paenneet taisteluja. Leirissä on vielä arviolta satakunta taistelijaa.

- Armeija jatkaa toimintaansa Nahr al-Baridissa ja kiristää silmukkaa asemiesten ympärillä pakottaakseen heidät antautumaan, ilmoitti Libanonin armeijan tiedottaja.

Libanon ja palestiinalaiset allekirjoittivat vuonna 1969 sopimuksen, joka kieltää Libanonin armeijan sotilaita menemästä palestiinalaisten leireille. Libanonin parlamentti mitätöi sopimuksen 1980-luvulla, mutta sotilaat eivät ole senkään jälkeen aiemmin yrittäneet tunkeutua leireille.

Nahr al-Baridin taistelut ovat Libanonin pahimmat sisäiset yhteenotot sitten maan sisällissodan 1975-1990.

Libanonin hallitus on luvannut juuria Fatah al-Islamin, johon kuuluu jäseniä eri arabimaista. Fatah al-Islam on ilmoittanut ihailevansa al-Qaida-verkostoa, mutta kiistää kuuluvansa siihen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.