Mainos

Libanoniin saatiin uusi hallitus

Libanonissa pääministeriehdokas Najib Mikati on onnistunut muodostamaan hallituksen. Tänään kootussa uudessa hallituksessa enemmistönä on Hizbollah liittolaisineen.

Libanon on ollut ilman toimivaa hallitusta tammikuusta lähtien, jolloin Hizbollah ja sen liittolaiset kaatoivat lännen tukeman pääministeri Saad al-Haririn hallinnon.

Vähintään puolet 128-paikkaisen parlamentin edustajista on nyt hyväksyttävä Mikatin 30-jäseninen hallitus. Ministerisalkuista 19 meni Hizbollahille ja sen liittolaisille. Loput 11 ministeriä valittiin yhteistyössä Mikatin, presidentti Michel Sleimanin ja druusijohtaja Walid Jumblattin kesken.

Pitkittyneiden neuvottelujen kiistakysymyksiä oli sisäministeriön johtajan pesti, johon valittiin lopulta entinen armeijan kenraali.

Tuore pääministeri kommentoi, ettei hän odota tulevan hallituskauden olevan ruusuinen, mutta painotti silti hallinnon edustavan "kaikkia libanonilaisia".

Druusijohtaja ilmoitti jättävänsä Libanonin hallituksen

Libanonin sisäministerin virkaan nimetty druusipoliitikko Talal Arslan on ilmoittanut vetäytyvänsä Mikatin kokoamasta hallituksesta.

Arslanin vetäytymisen syyksi epäillään sitä, että hän jäi ilman puolustusministerin virkaa. Hizbollah liittolaisineen saanee silti parlamentilta tarpeeksi ääniä hallituksen muodostamiseksi.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.