Libanoniin lähtevän pääjoukon koulutus alkaa Säkylässä

Suomalaisjoukon kokonaisvahvuus on 212 henkilöä. Heistä 80 prosenttia on reserviläisiä ja loput puolustusvoimien palkattua henkilökuntaa.

Libanoniin lähtevän suomalaisen YK:n rauhanturvajoukon pääjoukon koulutus alkaa huomenna. Koulutus tapahtuu Porin Prikaatissa Säkylässä. Joukon on määrä olla Libanonissa marraskuun alussa.

Päällystön koulutus alkoi tänään ja kuljettajien jo viime viikolla.

Porin prikaati on kouluttanut rauhanturvajoukkoja aiemmin Kosovoon, Bosnia-Hertsegovinaan ja Eritreaan. Alkava koulutus eroaa aiemmista siinä, että koulutettavana on yksi aselajijoukko, kertoo Porin prikaatin komentaja eversti Markku Nikkilä.

- Pitkästä aikaa koulutamme pioneerijoukon. Viimeksi vastaava joukko uuteen operaatioon koulutettiin kymmenen vuotta sitten Bosniaan.

Eversti Nikkilä uskoo koulutuksen sujuvan suunnitelmien mukaan.

- En odota mitään yllätyksiä. Tulen luovuttamaan koulutetun henkilöstön puolustusvoimien kansainvälisen keskuksen johtajalle Säkylässä 16. lokakuuta.

Suomalaisten on suunniteltu toimivan yhdessä irlantilaisten kanssa.

Kalusto siirtyy meritse

Joukon tarvitsema kalusto kuljetetaan Libanoniin laivalla Raumalta. Alkuviikon aikana satamaan on siirretty 150 konttia. Runsaat 110 ajoneuvoa ja 22 työkonetta matkasivat Raumalle eilen ja tänään. Kalustoon kuuluu 11 panssarikuljetusajoneuvoa eli Pasia.

Siirroissa ei ole ilmennyt ongelmia, kertoo yliluutnantti Jari Levo.

- Laivaa ruvetaan lastaamaan perjantaina. Valmista on tällä tietoa sunnuntaina.

Alus lähtee kaksi viikkoa kestävälle matkalle kohti Beirutin satamaa maanantainaamuna.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat