Mainos

Libanon: Israelin miehitys jatkuu

Libanonin pääministeri Selim al-Hoss sanoi tänään, että Israelin joukot eivät vieläkään ole kokonaisuudessaan vetäytyneet Libanonin alueelta. YK:n pääsihteerin Kofi Annanin perjantaisen lausunnon mukaan joukot olisivat kokonaan vetäytyneet eteläisestä Libanonista.

-Meille ja libanonilaiselle vahvistusjoukolle on ilmiselvää, että Israelilla on vielä kuusi sotatukikohtaa Libanonin maaperällä ja muutakin libanonilaista maata on vielä Israelin hallussa, kertoi Hoss uutistoimisto Reutersille. -Toivomme, että YK puuttuisi asiaan välittömästi, sillä emme anna enää piiruakaan maastamme, hän jatkoi.

YK:n mukaan Libanon viittaa puheillaan erimielisyyteen yhdestä raja-alueesta, jossa Israelille jäi 40 metriä aluetta, joka libanonilaisten mukaan kuuluisi heille. Hoss kiistää tämän selityksen. Myös libanonilainen sissijärjestö Hizbollah on kritisoinut Annanin hätiköityä lausuntoa eilen. Hizbollah uhkasi jatkaa taisteluja israelilaisia kohtaan, jos Israel ei pian vetäydy kokonaan.

Annan vierailulle Lähi-Itään

Kofi Annan

Annan aloittaa lauantaina useita Lähi-idän maita kattavan vierailunsa. Hänen on määrä saapua Libanoniin maanantaina. Hossin mukaan Libanon on valmis yhteistyöhön YK:n kanssa. Hän painotti kuitenkin samalla, että YK ei saa tunnustaa Israelin vetäytymistä, ennen kuin jäljelle jääneet rajakiistat on selvitetty.

Libanonilaisen todentamisjoukkueen johtajan prikaatinkomentaja Amin Hutaitin mukaan israelilaisilla on ollut vielä muutamissa kohdin vetäytyminen kesken, ja viimeiset joukot tulevat lähtemään lauantaina iltapäivällä

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.