Mainos

Libanon ei hyväksykään Israelin vetäytymistä

Libanon kieltää aiemmin tänään esitetyt väitteet, joiden mukaan se olisi sittenkin hyväksynyt YK:n vahvistuksen Israelin joukkojen täydellisestä vetäytymisestä eteläisestä Libanonista. Asiasta tiedotti uutistoimisto AFP tänään.

YK:n pääsihteeri Kofi Annan vahvisti perjantaina, että Israelin joukkoja ei enää ole Libanonin alueella sen jälkeen, kun YK:n todentamisjoukot olivat saaneet työnsä päätökseen Libanonissa. Libanonin pääministeri
Selim al-Hoss kiisti myöhemmin YK:n pääsihteerin tilannearvion. Samalla hän toivoi YK:n puuttumista asiaan, sillä hänen mukaansa Israelilla olisi vielä ainakin kuusi sotatukikohtaa Libanonissa.

Myöhään eilen YK tiedotti, että Libanon perui puheensa ja oli valmis hyväksymään vahvistuksen. Tieto tuli sen jälkeen, kun Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright ja Libanonin presidentti Emile Lahoud olivat käyneet pitkän puhelinneuvottelun. Libanonin presidentin kanslian uutistoimisto AFP:lle lähettämässään tiedotteessa ilmoitettiin, että YK:n tiedot olivat todella epätäsmällisiä.

(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.